Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

- Woningwaarde bepalen -

Ik wil mijn...

Woningwaarde bepalen

Ik wil mijn...

huis verkopen huis verkopen zonder makelaar meerwaarde ontvangen huis verkopen en terug huren woningwaarde bepalen huis laten schatten

Woningwaarde bepalen

U wilt graag de woningwaarde bepalen van uw huis. Uw huis of woning heeft misschien een meerwaarde die u graag ‘uit het huis’ zou willen halen. Dat kan. Het probleem hierbij is vaak dat die meerwaarde of overwaarde vast zit in het huis. Daardoor kunt u niet zelf beslissen wat er met die meerwaarde gebeurt. Daarbij komt nog dat u misschien helemaal geen intentie heeft om uw huis of woning te verkopen. Het is altijd goed om de woningwaarde te laten bepalen van het huis.

De Huizenkoopman biedt u een gedegen oplossing aan het laten bepalen van de woningwaarde.

woningwaarde bepalen

Woningwaarde bepalen

Woningwaarde bepalen

Woningwaarde laten bepalen door meerwaarde

Om uit te leggen hoe het werkt om de opgebouwde meerwaarde te ontvangen, is het handig dat u weet dat hoe het werkt.  Ook de woningwaarde laten bepalen, speelt hierbij een rol. Wat is de meerwaarde van een huis of woning? Dat is het verschil tussen de (ver)koopsom en het bedrag van de hypotheek die nog open staat.  Dat kan belangrijk zijn als u de woningwaarde wilt laten bepalen.

Bijvoorbeeld: Uw huis is 400.000 euro waard bij een zogenaamde verkoop en het openstaande bedrag van uw hypotheek die nog betaald moet worden is 100.000 euro.  Dat betekent dat de opgebouwde meerwaarde van uw huis gelijk is aan 300.000 euro.

Dat bedrag kunt u verzilveren oftewel ontvangen.

Woningwaarde bepalen

Gevolgen woningwaarde bepalen & profiteren meerwaarde

Maandelijkse betalingen

De Huizenkoopman betaalt u in maandelijkse termijnen het bedrag van de meerwaarde van het huis. We weten de reële koopsom van het huis waardoor tegelijk ook de meerwaarde bekend is. Dat laatste gaan we aan u betalen d.m.v. maandelijkse betalingen. U kunt dit vergelijken met een lijfrente.

Blijven wonen in uw huis

U blijft eigenaar van uw huis dus blijft u er gewoon wonen.  Ook al kiest u ervoor om de meerwaarde of overwaarde ervan te ontvangen in maandelijkse betalingen.  Uiteindelijk is het de bedoeling dat De Huizenkoopman eigenaar wordt van het huis.  Maar dit gebeurt pas wanneer u het huis verlaat. Hoe kan dat? Dat kan doordat er geen einddatum in de notariële akte staat.

U kunt dus steeds in uw woning blijven wonen.  U verkoopt eigenlijk ‘de naakte eigendom’ en tegelijk behoud je het vruchtgebruik ervan. Zo wordt een stuk van uw eigendom omgezet in kapitaal.

Eerste kooprecht

Het eerste kooprecht heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld De Huizenkoopman het eerste kooprecht heeft op uw huis. In ruil hiervoor krijgt u de opgebouwde meerwaarde in maandelijkse betalingen. Daarom is het laten bepalen van de woningwaarde belangrijk. Pas wanneer de langstlevende het huis verlaat, kan De Huizenkoopman over het huis beschikken.  Het restant van de koopsom zult u dan via de notaris ontvangen.

Woningwaarde bepalen

Woningwaarde bepalen, de belangrijkste voordelen op een rijtje

  • Extra financiële zekerheid
  • Maandelijkse betalingen
  • Zekerheid wat betreft de koopsom
  • Niet ontvankelijk voor de grillen van de onroerendgoedmarkt

Woningwaarde bepalen

De Huizenkoopman helpt

Mocht u uw woning willen verkopen, plan dan een bezichtiging door De Huizenkoopman en ontvang een vrijblijvend bod op uw woning.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!