Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Huis verkopen en terug huren ervaring

Huis verkopen en terug huren ervaring

Waarom een huis verkopen en terug huren door velen als positief wordt ervaren

De ervaring van mensen die een huis verkopen en terug huren is voornamelijk positief. Er zijn namelijk veel voordelen aan het verkopen en terug huren van een huis. We lichten hier eerst de positieve ervaringen toe van mensen die een huis verkopen en terug huren.

Het grootste voordeel van het verkopen en terug huren van een huis is natuurlijk de hoeveelheid geld die je ontvangt. Wanneer jij een huis gaat verkopen doet De Huizenkoopman een bod op jouw woning. Dit geld staat onmiddellijk tot jouw beschikking wanneer jij een huis verkoopt en het terug gaat huren. Dat bod is niet alleen het enige wat we afspreken, ook bespreken we de maandelijkse huurprijs. Dat is de prijs die jij iedere maand gaat ontvangen naast het eenmalige bod. Er is meteen financiële duidelijkheid. Dat wordt door veel verkopers als fijn ervaren. Doordat jij die financiële duidelijkheid hebt weet je meteen waar je aan toe bent en welke opties je hebt. Een andere fijne ervaring die verkopers overhouden aan deze constructie is dat de levensstandaard van de verkoper van het huis een boost krijgt. Jij krijgt in een keer een flinke som geld ter beschikking, en je bent volledig vrij hoe je dit gaat besteden. Wat we ook regelmatig zien: Je kan upgrades maken aan het huis en jouw verblijf daar nog aangenamer maken. Denk maar aan het plaatsen van een zwembad, sauna of jacuzzi bijvoorbeeld. Jij krijgt dus heel veel waar voor jouw geld.

De minder goede ervaringen bij het verkopen en terug huren van een huis

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Hoewel een huis verkopen en terug huren vooral positieve ervaringen achterlaat bij mensen zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Deze nadelen kunnen door sommige personen als negatieve ervaring worden bestempeld. Hier leggen wij je graag een aantal nadelen uit die mensen kunnen ervaren bij het verkopen en terug huren van een huis. Het meest voorkomende nadeel wat ervaren wordt is dat het eigendom van het huis naar De Huizenkoopman gaat. Uiteraard is het verkopen en weer terug huren van een huis een bewuste keuze en zal het dus niet altijd als negatief worden ervaren. Een tweede nadeel wat soms ervaren wordt bij een huis verkopen en terug huren is dat je het niet bij een traditionele bank of makelaar kan doen. Bij een bank of makelaar is het verkopen en terug huren van een huis een constructie die niet tot de mogelijkheden behoort. Maar goed, velen ervaren dit juist ook als iets positief. Bij De Huizenkoopman bespreek je jouw wensen altijd met dezelfde persoon. Samen wordt er gezocht naar een oplossing waar beide partijen achter staan.

Een huis verkopen en huren wordt bij De Huizenkoopman altijd als positief ervaren

Meer weten over de nadelen of voordelen van een huis verkopen en terug huren? Of heb je zelf een huis wat je wil verkopen en terug huren? Praat er over met De Huizenkoopman! De kans is klein dat een makelaar openstaat voor een soortgelijke constructie. Jouw huis verkopen en huren doe je dus best met een opkoper of investeerder zoals De Huizenkoopman. Een opkoper is flexibeler, en kan zich makkelijker aanpassen naar jouw wensen. En dat terwijl een makelaar een heel duidelijk kader heeft waarbinnen ze moeten tekenen. En die hoge makelaarskosten, daar doen wij ook niet aan mee.

Een woning verkopen aan De Huizenkoopman geeft rust en zekerheid. Samen zoeken we naar een oplossing zodat jij kan blijven genieten van jouw woning en er kan blijven wonen. Vakkundig advies en een snelle, gepaste oplossing. Meer weten? Bel De Huizenkoopman op 0470 372 526 of stuur een mail naar info@dehuizenkoopman.be.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!