Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Onterven

Onterven

Er kunnen situaties ontstaan in uw leven waardoor u voor de moeilijkheid staat of u het nageslacht of erfgenaam laat erven of niet.  Het is niet altijd een eigen keuze want sommige noodzaken kunnen zo belangrijk zijn dat u misschien keuzes moet maken waarvan u dacht dat u ze nooit zou moeten maken.

De Belgische wet laat niet toe dat u uw kinderen volledig onterft.  Sinds 2018 heeft een kind of kinderen het recht op hun deel van de erfenis. Mocht u een kind of erfgenaam willen onterven via een testament dan kan uw kind zijn of haar deel opeisen naderhand.

Er zijn oplossingen en mogelijkheden.

De Huizenkoopman kan u de mogelijkheden uitleggen en u helpen met het maken van de correcte en soms moeilijke keuze.

Vermogen uit het huis of woning halen

Uw huis, eigendom of woning heeft een bepaalde waarde opgebouwd doorheen de jaren.  Dit betekent dat een bepaald vermogen uit het huis of woning komt. Bij de verkoop van het huis komt dit vermogen vrij.  U verkoopt uw huis aan De Huizenkoopman en de som van de opgebouwde waarde staat gelijk aan het vermogen die dan vrij ter beschikking komt.

Vermogen omzetten in kapitaal of cash

Doordat u uw huis aan ons verkoopt, kunt u beschikken over het vermogen.  Daarna is het uw keuze hoe u met dat vermogen omgaat. Doordat De Huizenkoopman uw huis koopt, komt er geld vrij. Zeker als er een grote waarde opgebouwd is.  Dat vermogen wat eigenlijk in het huis vast zit, kan De Huizenkoopman u uitbetalen.  Zo beschikt u 100% over uw eigen geld. 

Het komt voor dat huiseigenaren het vrijgekomen vermogen niet aan de erfgenamen of kinderen willen overlaten voor specifieke redenen.  Dan is het een mogelijkheid dat u het vermogen schenkt aan een persoon of personen van uw keuze.  Aan wie u dat schenkt of doneert is altijd uw keuze. Na schenking of donatie aan bijvoorbeeld een goed doel, heeft u geen vermogen meer waardoor er niks meer te verdelen valt. Het woord ‘onterven’ wordt dan uit zijn functie gehaald.

Misschien dat een woord als ‘onterven’ een hele negatieve klank heeft maar heel soms is het pure noodzaak om deze keuze te maken. Wij, bij De Huizenkoopman begrijpen uw keuze.

De Huizenkoopman respecteert uw privacy en zal u begeleiden in alle discretie.

Bekijk onze andere blogberichten

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!