Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Zelf een huis verkopen

Zelf een huis verkopen

Huis zelf verkopen

Een huis zelf verkopen is een fenomeen wat al vele jaren voorkomt. Het zelf verkopen van een woning heeft één groot voordeel. Als je zelf je huis gaat verkopen, heb je namelijk geen makelaar nodig. Een makelaar vraagt al snel 3% tot 4% van de verkoopwaarde van het huis voor de diensten. Dit is een aanzienlijke kostenpost bij de verkoop van een huis. Uiteraard krijg je daar wel wat voor terug. Een makelaar ondersteunt je gedurende het gehele verkooptraject. Ga je het huis zelf verkopen? Dan zul je al deze zaken zelf moeten uitzoeken. Werk je met een makelaar, dan betaal je ook voor de extra tijd en rust die het oplevert. Ga je jouw huis zelf verkopen? Je bespaart er zeker wat geld mee, maar plan ook al maar wat vrije avonden in dan. Hulp inschakelen van De Huizenkoopman zal het werk verlichten.

Meer weten over de rol van een makelaar in het hele verkooptraject? Bekijk dan de pagina Een huis verkopen zonder makelaar

Een woning zelf verkopen, zijn er ook nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen wanneer je zelf het huis wil verkopen. Een makelaar vraagt een aanzienlijk bedrag voor de diensten, maar dat is met een goede reden. Een woning zelf verkopen heeft als gevolgen dat je bijvoorbeeld zelf de juiste verkoopprijs moet bepalen. Zelf je huis verkopen wil ook zeggen dat je het verkooppraatje moet houden. Een makelaar is een doorwinterde verkoper die zijn vak kent. Wanneer jij zelf jouw huis gaat verkopen moet jij je even in de schoenen van een verkoper plaatsen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk hebben we het ook nog de praktische zaken wanneer jij jouw huis zelf gaat verkopen. Denk maar aan de documenten en administratieve rompslomp die hoort bij het zelf verkopen van jouw woning. Deze komen allemaal op jouw bordje. Zelf een huis verkopen is ook zelf zorgen voor de fotografie. Deze fotografie neemt een makelaar ook op zich, want het lijkt eenvoudig, maar de juiste beelden maken wel degelijk het verschil bij de verkoop van een woning.

Ik wil mijn huis zelf verkopen, maar heb geen idee waar te beginnen. Herkenbaar?

Hoe verkoop ik mijn huis? En waar begin ik?

Zelf een huis verkopen heeft veel werk om armen. Hoe verkoop ik mijn huis? Ik verkoop mijn huis zelf, en heb geen idee waar te beginnen. Herkenbaar? Maak je geen zorgen. De Huizenkoopman is er om je te ondersteunen gedurende het traject. Laten we alvast beginnen met onderstaande top 5. Ga je zelf je huis verkopen? Dan mag je deze zaken alvast niet vergeten.

  1. Kies een realistische vraagprijs voor de woning, die conform de prijzen van de tijd zijn.
  2. Zelf een huis verkopen zonder alle juiste documenten is een pijnlijke afknapper voor potentiële kopers.
  3. Een 10 voor stijl. Ruim de woning op en verzorg de tuin. Draag op de dag van verkoop nette kleren.
  4. Zelf je huis verkopen is ook zelf instaan voor de marketing. Plaats een bord bij het huis, maar maak ook gebruik van de kracht van het internet wanneer jij jouw woning zelf gaat verkopen. Meer geïnteresseerden = een hogere prijs.
  5. Zelf een huis verkopen is de verkoper in jezelf naar boven halen. Benoem de troeven van de woning, en sta niet lang stil bij de nadelen.

Een huis zelf verkopen wordt een stukje aangenamer met De Huizenkoopman aan je zijde

Een huis zelf verkopen is iets wat je beter niet alleen doet. Maar De Huizenkoopman begrijpt ook heel goed dat je niet staat te springen om de hoge makelaarskosten. De Huizenkoopman biedt je dan ook een mooie oplossing. Zelf je huis verkopen met de Huizenkoopman is alsof je een vriend aan je zijde hebt. En dat geeft rust en zekerheid, want samen halen we het maximale uit de verkoop.

Een huis zelf verkopen doe je dus samen met De Huizenkoopman. Vakkundig advies, en snel een oplossing. Dat is garantie De Huizenkoopman biedt. Meer weten? Bel De Huizenkoopman op 0470 372 526 of stuur een mailtje naar info@dehuizenkoopman.be. Wil je snel een bod ontvangen? Vul dan ons intake formulier in.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!