Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Huis verkopen en blijven wonen

Huis verkopen en blijven wonen

Een huis verkopen en blijven wonen, hoe werkt dat?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een huis te verkopen. Vaak koppelen we het verkopen van een huis ook aan afscheid nemen van de woning. Maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Een huis verkopen en er blijven wonen is ook perfect mogelijk.  Het verkopen van een huis zonder er uit te gaan is iets wat we de laatste jaren meer en meer zien terugkomen in de vastgoedsector. De bewoners van het huis zijn tevreden over de woning, hebben er misschien net goed verbouwd en willen nog geen afscheid nemen van de woning. Dan kan er naar een constructie huis verkopen – blijven wonen gekeken worden. Wanneer jij een huis gaat verkopen en er wil blijven wonen zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Een van de bekendste oplossingen is een verkoop op lijfrente. Bij De Huizenkoopman zijn wij hier flexibel in. Wij staan open voor jouw wensen en zoeken een werkbare middenweg voor beide partijen.

Een huis verkopen en blijven wonen heeft veel voordelen

Het grootste voordeel van het verkopen van een huis en er blijven wonen is natuurlijk de hoeveelheid geld die je ontvangt. Jij verkoopt het huis, blijft er wonen en gaat geen huur betalen maar een maandelijks bedrag ontvangen. Dat heet een lijfrente. Heb jij een huis, en wil jij van de overwaarde kunnen genieten? Door de overwaarde te verzilveren kan jij genieten van het opgebouwde vermogen, en dat allemaal terwijl jij eigenaar bent van de woning. Een andere leuke bijkomstigheid van het verkopen van een huis en er blijven wonen is de financiële zekerheid: Jij ontvang maandelijks een aanbetaling, en dat levert een financiële vrijheid op. Daarnaast betaal je geen rente of belasting wanneer jij jouw huis gaat verkopen en blijven wonen bij De Huizenkoopman. Een huis verkopen en er blijven wonen is een interessante formule waar beide partijen profijt van hebben. Wil jij een huis verkopen en blijven wonen? Neem contact op met De Huizenkoopman. Wij geven vrijblijvend advies en doen indien gewenst een bod op de woning. Alle voordelen lees je in onze flyer.

Een huis verkopen en er blijven wonen wordt een stuk aangenamer met De Huizenkoopman aan je zijde

Een huis verkopen doe je niet dagelijks. En zeker niet wanneer je een huis gaat verkopen, en er ook nog wil blijven wonen. De kans is klein dat een makelaar openstaat voor een soortgelijke constructie. Jouw huis verkopen en er blijven wonen doe je dus best met een opkoper of investeerder zoals De Huizenkoopman. Een opkoper is flexibeler, en kan zich makkelijker aanpassen naar jouw wensen. En dat terwijl een makelaar een heel duidelijk kader heeft waarbinnen ze moeten tekenen. En die hoge makelaarskosten, daar doen wij ook niet aan mee. Een woning verkopen aan De Huizenkoopman geeft rust en zekerheid. Samen zoeken we naar een oplossing zodat jij kan blijven genieten van jouw woning en er kan blijven wonen.

Een huis verkopen en terug blijven wonen doe je samen met De Huizenkoopman. Vakkundig advies en een snelle, gepaste oplossing. Dat is garantie De Huizenkoopman biedt. Meer weten over de mogelijkeheden van een lijfrente? Bel De Huizenkoopman op 0470 372 526 of stuur een mailtje naar info@dehuizenkoopman.be. Wil je snel een bod ontvangen? Vul dan ons intake formulier in.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!