Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Nadelen huis verkopen en terug huren

Nadelen huis verkopen en terug huren

De nadelen van een huis verkopen en het terug huren

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Een huis verkopen en terug huren heeft vooral voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden. Hier leggen wij je graag een aantal nadelen van een huis verkopen en terug huren uit. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je het eigendom van het huis naar De Huizenkoopman gaat vanaf het moment dat jij beslist om er uit te gaan. Uiteraard is dit niet in alle gevallen een groot nadeel. Het kan ook een bewuste keuze zijn. Je ontvangt namelijk ook een grote hoeveelheid geld na het verkopen van een huis en terug huren. Zo krijg jij jouw hard verdiende centen ook in handen en zijn deze vrij te besteden. Een tweede nadeel van een huis verkopen en terug huren is dat je het niet bij een traditionele bank of makelaar kan doen. Bij een bank of makelaar is een huis verkopen en terug huren een constructie die niet in het traditionele takenpakket en daardoor wordt deze service niet aangeboden. Bij De Huizenkooopman daarentegen kan je wel een huis verkopen en terug huren. De Huizenkoopman is een vastgoed opkoper en past zich aan naar jouw wensen. Zo kan jij genieten van een oplossing die 100% bij jou past.

Veel nadelen huis verkopen en terug huren? Eigenlijk niet

Een huis verkopen en terug huren heeft vooral voordelen. Ook deze somt De Huizenkoopman graag voor je op. Het grootste voordeel van het verkopen van een huis en terug huren is natuurlijk de hoeveelheid geld die je ontvangt. Eerst bepalen we de overwaarde, dan wordt er een koopsom afgesproken. De Huizenkoopman doet een bod op jouw woning en vervolgens stemmen we een maandelijkse huurprijs af. Een lijfrente wordt dit ook wel genoemd. Het grote voordeel van zo een lijfrente is het feit dat jij iedere maand een bedrag van De Huizenkoopman krijgt gestort op jouw rekening. Wat wij regelmatig zien zijn mensen die een huis verkopen, en met het geld dat de verkoop opbrengt verbouwingen doorvoeren om het huis nog aangenamer te maken. Denk maar aan het plaatsen van een zwembad, sauna of jacuzzi bijvoorbeeld. Daar de grote hoeveelheid extra geld waarover jij beschikt kan je investeren in zaken die je financieel wat zwaarder zijn. Lijfrente is een interessante formule waar beide partijen profijt van hebben. Wil jij een huis verkopen en er blijven wonen? Neem contact op met De Huizenkoopman. Wij geven vrijblijvend advies en doen indien gewenst een bod op de woning.

Een huis verkopen en huren kent weinig nadelen met De Huizenkoopman aan je zijde

Meer weten over de nadelen of voordelen van een huis verkopen en terug huren? Of heb je zelf een huis wat je wil verkopen en terug huren? Praat er over met De Huizenkoopman! De kans is klein dat een makelaar openstaat voor een soortgelijke constructie. Jouw huis verkopen en huren doe je dus best met een opkoper of investeerder zoals De Huizenkoopman. Een opkoper is flexibeler, en kan zich makkelijker aanpassen naar jouw wensen. En dat terwijl een makelaar een heel duidelijk kader heeft waarbinnen ze moeten tekenen. En die hoge makelaarskosten, daar doen wij ook niet aan mee. Een woning verkopen aan De Huizenkoopman geeft rust en zekerheid. Samen zoeken we naar een oplossing zodat jij kan blijven genieten van jouw woning en er kan blijven wonen. Een huis verkopen en huren doe je samen met De Huizenkoopman. Vakkundig advies en een snelle, gepaste oplossing. Dat is garantie De Huizenkoopman biedt. Meer weten? Bel De Huizenkoopman op 0470 372 526 of stuur een mailtje naar info@dehuizenkoopman.be. Wil je snel een bod ontvangen? Vul dan ons intake formulier in.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!