Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Huis verkopen na 1 jaar

Huis verkopen na 1 jaar

Een huis verkopen na 1 jaar, waarschijnlijk iets wat je in eerste instantie niet had gedacht. En toch komt het verkopen van een huis na 1 jaar regelmatig voor. De meest voorkomende oorzaak om een huis te verkopen na 1 jaar is dat het toch niet allemaal is uitgedraaid zoals verwacht. De omgeving, het aanpassen aan een nieuwe locatie, het beëindigen van een relatie of een nieuwe job? Een huis verkopen na 1 jaar kan verschillende redenen hebben. Hieronder lees je de voor- en nadelen van het verkopen van een huis op zo een korte termijn.

Huis verkopen na 1 jaar, de voor- en nadelen

Een huis verkopen na 1 jaar kan vragen oproepen bij de overheid. Het is namelijk geen gewone situatie, en dat valt op. Zorg er daarom voor, dat wanneer je jouw huis gaat verkopen na 1 jaar, alles tot in de details is geregeld. Dan kom je niet in de problemen. Het grootste nadeel van een huis verkopen na 1 jaar? De registratierechten, die blijven. In België betaal je namelijk registratierechten op de verkoop van een woning. Omdat er sprake is van een snelle verkoop wanneer jij jouw huis verkoopt na 1 jaar is er een gedeeltelijke terugbetaling van deze registratierechten. Bovendien moet dit ook via de notaris lopen. Ga je jouw huis verkopen na 1 jaar? Denk er dan goed over na. Onderaan de streep kan het veel geld kosten als je het niet goed regelt.

Ga je jouw huis verkopen na 1 jaar? De Huizenkoopman zorgt er voor dat jij niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Een huis verkopen na 1 jaar en geen zin in het geregel?

Ga je een huis verkopen na 1 jaar? Dat wil zeggen dat je ook nog maar net de volledige administratieve en praktische rompslomp van de aankoop of zelfs bouw van een huis achter de rug hebt. De Huizenkoopman ziet vaak dat mensen die een huis verkopen na 1 jaar geen zin hebben om dit opnieuw weer helemaal te moeten regelen. Laat je bij de snelle verkoop van een huis helpen en adviseren door De Huizenkoopman. Wat voor jouw lasten zijn, is voor De Huizenkoopman dagelijkse kost. Wil jij een huis verkopen na 1 jaar? Dan kan je ook op verschillende vlakken voordeel behalen. Dit allemaal zelf uitzoeken kost tijd en energie. Door dit samen met De Huizenkoopman op te pakken, weet jij meteen waar je aan toe bent.

En wat als ik mijn huis wil verkopen na 2, 3 of 5 jaar?

Mocht je jouw huis verkopen binnen de 2 jaar, dan heb je nog recht op 60% van de betaalde registratierechten. Zit je dus te twijfelen om jouw huis te verkopen, en heb je jouw huis nog net geen 2 jaar in jouw bezit? Dan loont het om snel de knoop door te hakken! Heb je jouw huis al langer dan 2 jaar? Dan kan je helaas niet meer van dit voordeel genieten.

Een huis verkopen na 1, 2, 3 of 5 jaar doe je samen met De Huizenkoopman. Vakkundig advies, en snel een oplossing. Dat is garantie De Huizenkoopman biedt. Meer weten? Bel De Huizenkoopman op 0470 372 526 of stuur een mailtje naar info@dehuizenkoopman.be of stuur een WhatsApp bericht naar 0470 372 526. Wil je snel een bod ontvangen? Vul dan ons intake formulier in.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!