Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Overwaarde verzilveren

Overwaarde verzilveren

U heeft een huis met overwaarde en u wilt graag van deze overwaarde genieten. Maar de overwaarde zit vast in de woning en is daarom niet vrij te besteden. Door deze overwaarde te verzilveren kunt u weer genieten van uw opgebouwde vermogen. Dit allemaal terwijl u eigenaar blijft van uw woning.

Overwaarde verzilveren kan verschillende redenen hebben:

  1. Overwaarde huis gebruiken voor een nieuwe auto
  2. Overwaarde huis gebruiken voor een investering
  3. Overwaarde huis gebruiken voor een nieuwe woning
  4. Overwaarde huis gebruiken voor een verbouwing
  5. Overwaarde huis gebruiken voor een wereldreis
  6. Overwaarde huis gebruiken voor een boot
  7. Overwaarde huis gebruiken voor schulden

Overwaarde verzilveren, hoe werkt dat?

Overwaarde woning

De overwaarde van een huis is het verschil tussen de (ver)koopsom en de openstaande hypotheek. Dit bedrag kunt u bij De Huizenkoopman verzilveren. Om de overwaarde van uw huis te bepalen moet er dus een koopsom worden bepaald. Wij komen graag persoonlijk langs om de waarde van uw huis te bespreken.

Maandelijkse betalingen

De koopsom van uw huis is bekend. Hierdoor is ook de overwaarde van uw huis bekend. De Huizenkoopman kan deze overwaarde nu aan u betalen. Dit gebeurt in de vorm van maandelijkse aanbetalingen.

Levenslang woonrecht

Omdat u eigenaar blijft van uw huis heeft u een levenslang woonrecht. Uiteindelijk verkrijgt De Huizenkoopman de volledige eigendom van de woning. Dit gebeurt pas zodra u de woning verlaat. Dit kan doordat er geen einddatum in de notariële overeenkomst staat. In plaats daarvan wordt de juridische term metterwoon verlaten opgenomen in de overeenkomst. Dit betekent dat De Huizenkoopman pas over uw huis kan beschikken als u de woning definitief verlaat.

Eerste kooprecht

Pas als de langstlevende definitief het huis verlaat kan De Huizenkoopman hierover beschikken. Op dat moment zult u het restant van de koopsom via de notaris ontvangen. De Huizenkoopman verwerft in het begin niet zo zeer uw huis maar eerder het eerste kooprecht op uw huis. In ruil voor dit eerste kooprecht ontvangt u de maandelijkse aanbetalingen zoals overeengekomen.

Zekerheid

De overwaarde van uw huis verzilveren levert u extra financiële vrijheid op. Door de maandelijkse aanbetalingen kunt u optimaal genieten van uw pensioen. Ook heeft u zekerheid dat uw huis altijd de afgesproken koopsom opbrengt. Ongeacht wat de woningmarkt in de toekomst gaat doen.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!