Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Blogbericht

Lente = De beste tijd om een huis te verkopen!

Lente = De beste tijd om een huis te verkopen!

Wanneer moet ik mijn woning te koop aanbieden?

Het verkopen van een woning is uiteraard niet altijd iets wat je goed kan plannen. Voor sommigen is het opeens aan de orde, net wanneer je dat niet verwacht. Dat zien we vaak bij een onvoorziene gebeurtenissen, waardoor er opeens snel knopen doorgehakt moeten worden. Echter is het in de meeste gevallen gelukkig wel een gebeurtenis die al langer voorzien werd.

Bij de verkoop van een woning stel je jezelf veel vragen. En als het goed is, zou een van die vragen moeten zijn ‘wat is de beste tijd om mijn woning te verkopen’. Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden is de lente daar het uitgelezen seizoen voor. Hieronder leggen we even kort uit wat de lente meer geschikt maakt dan andere seizoenen wanneer het aankomt op de verkoop van jouw huis of appartement.  

Jouw woning verkopen in de lente

De cijfers liegen er niet om. De maanden april, mei en juni zijn de beste maanden wanneer het aankomt op de verkoop van woningen. Niet alleen worden er dan de meeste woningen verkocht en gekocht, ook zijn de prijzen dan beter tijdens de lente. En dat is gelijk het eerste puntje uit een lijst met redenen waarom jij jouw woning het beste kan verkopen in de lente.

  1. De cijfers liegen er niet om: Jouw huis verkopen in de lente levert je gewoon extra geld op. En dat is toch tot slot het meest belangrijke bij de verkoop: Het bedrag wat jij er aan over gaat houden.
  2. In de lente is er veel vraag naar woningen. De zomer staat voor de deur. Veel mensen zien de zomer als de perfecte kans om te verhuizen. Veel vraag = een hogere prijs. Daar pluk jij als woningverkoper de vruchten van!
  3. De lente is ook vaak een evaluatiemoment. Wil ik blijven wonen in het huis waar ik nu woon? Of ga ik op zoek naar mijn droomwoning met de zomer in het vooruitzicht? Genieten van jouw droomwoning in de zomer is natuurlijk veel leuker dan in de winter.
  4. Het mooie weer zorgt voor goede woningfotografie. Zonnige foto’s met mooie heldere kleuren spreken potentiële kopers altijd meer aan dan grijze, grauwe foto’s. Heb je geen grote tuin bij de woning of wil je een appartement verkopen? Ook zonnige foto’s van de streek / omgeving kunnen de prijs van jouw woning positief beïnvloeden!
  5. Het mooie weer zorgt niet alleen voor goede fotografie, maar ook voor een positieve gemoedstoestand bij de potentiële kopers. De prijs is uiteraard het meest belangrijk bij een verkoop, maar toch wordt een deel van de verkoop ook bepaald op gevoel. En uit onderzoek is gebleken dat de lente het seizoen is waar mensen het meest gelukkig zijn.
  6. Een huisbezoek zonder paraplu: Ook het huisbezoek zal een stuk aangenamer zijn. Geen vieze schoenen, niet snel naar binnen omdat het regent of koud is. Alle tijd om de woning van binnen en buiten goed te bekijken.


Een huis zelf verkopen wordt een stukje aangenamer met De Huizenkoopman aan je zijde

Een huis zelf verkopen is iets wat je beter niet alleen doet. Maar De Huizenkoopman begrijpt ook heel goed dat je niet staat te springen om de hoge makelaarskosten. De Huizenkoopman biedt je dan ook een mooie oplossing. Zelf je huis verkopen met de Huizenkoopman is alsof je een vriend aan je zijde hebt. En dat geeft rust en zekerheid, want samen halen we het maximale uit de verkoop.

Een huis zelf verkopen doe je dus samen met De Huizenkoopman. Vakkundig advies, en snel een oplossing. Dat is garantie De Huizenkoopman biedt. Meer weten? Bel De Huizenkoopman op 0470 372 526 of stuur een mailtje naar info@dehuizenkoopman.be. Wil je snel een bod ontvangen? Vul dan ons intake formulier in.

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!