Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Idee 2

Overwaarde huis gebruiken voor een investering

Overwaarde huis gebruiken voor een investering

Gebruik uw overwaarde om extra geld te verdienen

Heeft u een bedrijf? Of wilt u een bedrijf overnemen? Wanneer u op een gegeven moment net wat meer financiële ruimte nodig heeft, kan het de moeite waard zijn om uw overwaarde te investeren in uw onderneming.

Zeker op dit moment, waarbij veel ondernemers letterlijk het onderste uit de kant moeten sparen om te overleven, kan het verzilveren van de overwaarde uit de eigen woning een goede manier zijn om uw bedrijf op de been te houden. Zo kan u zorgeloos toe werken naar betere tijden

Aandelen & obligaties

Heeft u inzicht in een goede markt of een goed bedrijf en verwacht u veel geld te kunnen verdienen met de aankoop van obligaties of aandelen? Dan kan het lucratief zijn om (een deel van) de overwaarde van uw woning te gebruiken om deze aandelen te bemachtigen.

Crypto valuta

Ondanks het grillige verloop van de waarde van deze digitale valuta, zijn cryptomunten het afgelopen decennium een van de best mogelijke investeringen gebleken met waardestijgingen die vele malen groter waren dan de waardestijging van uw woning.

Disclaimer: Investeren gaat altijd gepaard met risico’s. Net als dat de waarde van uw woning kan dalen in de toekomst, kan dit ook gebeuren met investeringen als hierboven omschreven.

Ontvang uw overwaarde op uw rekening

Een bank brengt rente in rekening

Veel banken en hypotheekverstrekkers verlenen diensten waarbij ze de overwaarde uitkeren. Echter wordt hiervoor in vrijwel alle gevallen een product verkocht waarbij u rente verschuldigd blijft. Vaak tegen een “variabel” rentetarief. U begrijpt dat hier veel geld mee wordt verdiend.

Uw overwaarde en de belastingdienst

Gebruikt u de overwaarde uit uw woning voor iets anders dan een nieuwe hypotheek of woning? Dan mag u over de hoogte van dit bedrag geen hypotheekrente meer aftrekken. Daarnaast heeft u natuurlijk ook inkomstenbelasting te betalen over uw spaartegoeden, let daarom bij het verzilveren van uw overwaarde op het moment waarop de waarde van de woning aan u wordt voldaan. Zo voorkomt u een hogere aanslag Inkomstenbelasting.

Een kosteloos alternatief nodig?

De Huizenkoopman helpt u bij het verzilveren van uw overwaarde zonder dat hierop rentetarieven van toepassing zijn.

Wij zijn dagelijks bereikbaar voor uw vragen. Bel 0470 372 526 om antwoorden te krijgen op al uw vragen of plan een bezichtiging om snel uw overwaarde te ontvangen.

Overwaarde verzilveren kan ook nog andere redenen hebben

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!