Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Idee 3

Overwaarde huis gebruiken voor een nieuwe woning

Overwaarde huis gebruiken voor een nieuwe woning

Breng uw nieuwe woonwens in vervulling

Iedere fase in uw leven brengt nieuwe vragen en wensen met zich mee. Een veranderende woonwens staat hoog op de lijst van motivaties om de overwaarde van een woning uit te laten betalen.

Een overzicht van opties van het kopen van vastgoed met de overwaarde uit uw huis:

Eigen woning

Uw woonwens is veranderd. Wellicht wilt u kleiner gaan wonen nu de kinderen uit huis zijn of staat er juist een gezinsuitbreiding op de planning.

Woning voor kind “hypotheek kind”

Heeft u kinderen die op dit moment lastig aan een koopwoning komen? Natuurlijk wilt u hen graag helpen, maar wellicht biedt uw spaarrekening momenteel niet voldoende ruimte. Dan kan de overwaarde van uw woning de uitkomst bieden! Zo zorgt u dat ook uw kinderen kapitaalkrachtiger worden.

Vakantiewoning

Heeft u ook altijd gedroomd van een vakantiehuisje? Of u nu graag te vinden bent aan de Spaanse Costa, in de Alpen of aan de grote meren van Italië. Uw overwaarde helpt u deze droom te verwezenlijken.

Investeringspand

Naast het kopen van een nieuwe woning voor uzelf of uw kinderen, kan ook het kopen van een investeringspand natuurlijk een aantrekkelijke optie zijn. Op deze manier kan de overwaarde van uw woning de investering zijn voor een langdurige aanvulling op uw maandelijkse inkomsten.

Ontvang uw overwaarde op uw rekening

Een bank brengt rente in rekening

Veel banken en hypotheekverstrekkers verlenen diensten waarbij ze de overwaarde uitkeren. Echter wordt hiervoor in vrijwel alle gevallen een product verkocht waarbij u rente verschuldigd blijft. Vaak tegen een “variabel” rentetarief. U begrijpt dat hier veel geld mee wordt verdiend.

Uw overwaarde en de belastingdienst

Gebruikt u de overwaarde uit uw woning voor iets anders dan een nieuwe hypotheek of woning? Dan mag u over de hoogte van dit bedrag geen hypotheekrente meer aftrekken. Daarnaast heeft u natuurlijk ook inkomstenbelasting te betalen over uw spaartegoeden, let daarom bij het verzilveren van uw overwaarde op het moment waarop de waarde van de woning aan u wordt voldaan. Zo voorkomt u een hogere aanslag Inkomstenbelasting.

Een kosteloos alternatief nodig?

De Huizenkoopman helpt u bij het verzilveren van uw overwaarde zonder dat hierop rentetarieven van toepassing zijn.

Wij zijn dagelijks bereikbaar voor uw vragen. Bel 0470 372 526 om antwoorden te krijgen op al uw vragen of plan een bezichtiging om snel uw overwaarde te ontvangen.

Overwaarde verzilveren kan ook nog andere redenen hebben

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!