Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Idee 5

Overwaarde huis gebruiken voor een wereldreis

Overwaarde huis gebruiken voor een wereldreis

Ga erop uit en ontdek de wereld!

Zeker nu we door de corona-crisis gedurende lange tijd binnen hebben gezeten, willen veel mensen er graag weer op uit. Een prachtige wereldreis is dan ook een fantastische manier om maximaal te genieten van de overwaarde van uw woning. De overwaarde van een woning gaat in de meeste gevallen over enkele tienduizenden euro’s. Met zo’n budget is het dan ook niet moeilijk om uzelf in te beelden op een ver strand met een heerlijk drankje. Of gaat u liever op safari in Afrika?

Ontvang uw overwaarde op uw rekening

Een bank brengt rente in rekening

Veel banken en hypotheekverstrekkers verlenen diensten waarbij ze de overwaarde uitkeren. Echter wordt hiervoor in vrijwel alle gevallen een product verkocht waarbij u rente verschuldigd blijft. Vaak tegen een “variabel” rentetarief. U begrijpt dat hier veel geld mee wordt verdiend.

Uw overwaarde en de belastingdienst

Gebruikt u de overwaarde uit uw woning voor iets anders dan een nieuwe hypotheek of woning? Dan mag u over de hoogte van dit bedrag geen hypotheekrente meer aftrekken. Daarnaast heeft u natuurlijk ook inkomstenbelasting te betalen over uw spaartegoeden, let daarom bij het verzilveren van uw overwaarde op het moment waarop de waarde van de woning aan u wordt voldaan. Zo voorkomt u een hogere aanslag Inkomstenbelasting.

Een kosteloos alternatief nodig?

De Huizenkoopman helpt u bij het verzilveren van uw overwaarde zonder dat hierop rentetarieven van toepassing zijn.

Wij zijn dagelijks bereikbaar voor uw vragen. Bel 0470 372 526 om antwoorden te krijgen op al uw vragen of plan een bezichtiging om snel uw overwaarde te ontvangen.

Overwaarde verzilveren kan ook nog andere redenen hebben

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!