Ben jij al bekend met het begrip lijfrente? Lees alle voordelen van zo een lijfrente en geniet snel van extra geld!

Idee 7

Overwaarde huis gebruiken voor schulden

Overwaarde huis gebruiken voor schulden

Neem afscheid van jouw schulden

Het komt steeds meer voor: De huizenprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen waardoor veel huizen momenteel met overwaarde zitten. U bent erachter gekomen dat dit ook bij u het geval is en wilt daarom graag gebruik maken van de overwaarde. 

Maar wat is er precies allemaal mogelijk en kan het geld bijvoorbeeld gebruikt worden om uw schulden af te lossen? Hier vertellen wij u graag meer over in deze tekst!  

Wanneer u er voor kiest om uw woning te verkopen en vervolgens met overwaarde zit, is het mogelijk om dit bedrag te gebruiken om leningen of schulden mee af te lossen.  

Het hebben van schulden is natuurlijk vervelend en wij begrijpen dat u hier zo snel mogelijk vanaf wilt komen. Daarom kan het goed van pas komen om uw schulden vroeg af te lossen met de overwaarde van uw huis! Vaak liggen de rentekosten van een hypotheek een stuk lager dan de rentekosten van schulden. Hierdoor heeft u uiteindelijk met een extra hypotheek lagere kosten en kunt u sneller de schuld afbetalen.  

Wanneer u ervoor kiest om een tweede hypotheek af te sluiten voor de overwaarde van uw huis, heeft u nog te maken met rente over de hypotheek. Het liefste wilt u direct van de schulden af en dus ook geen rente over de hypotheek. Hiermee houdt u uiteindelijk vaak toch nog schulden over aangezien u nog te maken heeft met rente die afbetaald moet worden nadat het bedrag van de overwaarde is. Bij de Huizenkoopman hebben wij hier een oplossing voor!  

Wij begrijpen het namelijk dat u uiteindelijk niet met rentekosten wilt zitten of dat u liever in uw eigen huis blijft wonen en geen intentie heeft om de woning te verkopen. In dit geval is een andere mogelijkheid om van uw overwaarde te profiteren, door uw woning te verkopen en toch levenslang te blijven wonen. Bij De Huizenkoopman behoudt u levenslang woonrecht voor uw huis en hoeft u zich dus geen zorgen te maken.  

Met deze optie kunt u van de overwaarde genieten en toch in uw huis blijven wonen. De overwaarde wordt uitbetaald doormiddel van een maandelijks bedrag wat u meer financiële zekerheid geeft en er eventuele schulden makkelijker afbetaald kunnen worden. In dit geval heeft u niet te maken met rente en kunt u alsnog gebruik maken van uw overwaarde.  

Er zijn dus verschillende opties waarmee u vroegtijdig schulden kunt aflossen. Benieuwd hoeveel overwaarde u heeft? Neem gerust contact met ons op en wij komen graag langs om de waarde te bespreken.  

Ontvang uw overwaarde op uw rekening

Een bank brengt rente in rekening

Veel banken en hypotheekverstrekkers verlenen diensten waarbij ze de overwaarde uitkeren. Echter wordt hiervoor in vrijwel alle gevallen een product verkocht waarbij u rente verschuldigd blijft. Vaak tegen een “variabel” rentetarief. U begrijpt dat hier veel geld mee wordt verdiend.

Uw overwaarde en de belastingdienst

Gebruikt u de overwaarde uit uw woning voor iets anders dan een nieuwe hypotheek of woning? Dan mag u over de hoogte van dit bedrag geen hypotheekrente meer aftrekken. Daarnaast heeft u natuurlijk ook inkomstenbelasting te betalen over uw spaartegoeden, let daarom bij het verzilveren van uw overwaarde op het moment waarop de waarde van de woning aan u wordt voldaan. Zo voorkomt u een hogere aanslag Inkomstenbelasting.

Een kosteloos alternatief nodig?

De Huizenkoopman helpt u bij het verzilveren van uw overwaarde zonder dat hierop rentetarieven van toepassing zijn.

Wij zijn dagelijks bereikbaar voor uw vragen. Bel 0470 372 526 om antwoorden te krijgen op al uw vragen of plan een bezichtiging om snel uw overwaarde te ontvangen.

Overwaarde verzilveren kan ook nog andere redenen hebben

De Huizenkoopman

betrouwbaar en persoonlijk

Advies nodig of benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? 

Alex helpt je graag verder!